Logo Universiteit Utrecht

Powersaver

Wat is Powersaver?

Er is een steeds grotere behoefte om duurzamer te leven en efficiënter met energie om te gaan in het huishouden. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Maar hoe je dit precies doet zonder comfort in te leveren is een uitdaging. Powersaver is ontworpen om je te helpen beter met energie in je huishouden om te gaan. Je wordt via een app uitgedaagd om in 8 weken minimaal 15% energie te besparen op je huidige energieverbruik. Zonder dat je hiervoor nieuwe apparaten hoeft aan te schaffen of veel comfort moet inleveren. Het is de opsomming van kleine maatregelen en aanpassen van eenvoudige gewoonten die deze grote besparing kunnen bewerkstelligen. We hebben hiervoor twee apps gemaakt.

Powersaver Game

De eerste is Powersaver Game. Dit is een spel die je via het internet op elk gewenst apparaat kunt spelen. Je leert spelenderwijs om minimaal 15% energie te besparen in je huishouden. Voor de duur van 8 weken krijg je om de twee dagen opdrachten om energie te besparen in je huishouden. De resultaten van energiebesparing door het uitvoeren van de opdrachten in je huishouden hebben direct gevolg voor wat er in de game gebeurt. Hiervoor maakt de game gebruik van de slimme energiemeter. Mocht je deze nog niet hebben dan kan deze snel geïnstalleerd worden. De game speel je samen met iedereen in het huishouden.

Powersaver Dashboard

De tweede app is Powersaver Dashboard. Dit is een website waarop je het energieverbruik van jouw huishouden op de voet kunt volgen en je door middel van adviezen stapsgewijs leert om minimaal 15% op je energieverbruik te besparen. Voor de duur van 8 weken krijg je om de twee dagen nieuwe adviezen die je helpen om je doel te bereiken. Ook Powersaver Dashboard maakt gebruik van de slimme energiemeter en iedereen in het huishouden doet mee met het besparen van energie.

Meedoen

Er zijn twee momenten waarop je met Powersaver kunt meedoen. Het eerste is vanaf februari 2017 tot en met mei 2017, en het tweede moment is vanaf september 2017 tot en met december 2017.

Zou je het leuk vinden om via Powersaver Game of Powersaver Dashboard minimaal 15% op je energieverbruik te besparen? Schrijf je dan in door hier te klikken:

Inschrijven