Powersaver Game

Wat is Powersaver Game?

Er is een steeds grotere behoefte om duurzamer te leven en efficiënter met energie om te gaan in het huishouden. Dit is niet alleen goed voor de duurzaamheid, maar ook voor je portemonnee. Maar hoe je dit precies doet zonder comfort in te leveren is een uitdaging.

Powersaver Game

Powersaver Game is ontworpen om je te helpen beter met energie in je huishouden om te gaan. Je wordt via een app uitgedaagd om in 3 weken minimaal 15% energie te besparen op je huidige energieverbruik. Zonder dat je hiervoor nieuwe apparaten hoeft aan te schaffen of veel comfort moet inleveren. Het is de opsomming van kleine maatregelen en aanpassen van eenvoudige gewoonten die deze grote besparing kunnen bewerkstelligen.

Powersaver Game is een eenvoudig spel die je via het internet op elk gewenst apparaat kunt spelen. Je leert spelenderwijs om minimaal 15% energie te besparen in je huishouden. Voor de duur van 3 weken krijg je om de twee dagen opdrachten om energie te besparen in je huishouden. De resultaten van energiebesparing door het uitvoeren van de opdrachten in je huishouden hebben direct gevolg voor wat er in de game gebeurt. Hiervoor maakt de game gebruik van de slimme energiemeter. De game speel je samen met iedereen in het huishouden.

‘Wetenschappelijk Onderzoek’

Het onderzoek waar Powersaver Game voor is ontwikkeld gaat over het gebruik van Gamification in relatie tot duurzaam energieverbruik (aardgas en elektriciteit) van huishoudens. Het onderzoek richt zich op de vraag hoe een game duurzaam energieverbruik door huishoudens kan veranderen. Hiervoor wordt via de slimme energiemeter het energieverbruik gemeten. Via vragenlijsten wordt er gekeken naar de houding ten opzichte van duurzaamheid en de motivatie van spelers.

Zou je het leuk vinden om via Powersaver Game minimaal 15% op je energieverbruik te besparen? Schrijf je dan in door hier te klikken:

Inschrijven